onsdag 26 mars 2014

Lister visade sig vara lämpligt vinterarbete!

När jag tittar tillbaka på de år vi bott i huset så inser jag att vintern har blivit lågsäsong när det handlar om renovering. Anledningarna har varit olika varje år men resultatet är detsamma - vi får inte mycket gjort då. Trädgården är självklar, inte mycket som kan göras med tjäle i marken och (förhoppningsvis) ett tjockt snötäcke. Inomhus däremot skulle man ju kunna få till ett och annat projekt men vi har använt tiden till att samla kraft efter senaste projektet eller samla kraft inför kommande projekt. Vi tycker väl kanske att vi börjar vara hyfsat klara inomhus och det är kanske därför de sista detaljerna inte känns så viktiga. Vem vet? Hursomhelst så tyckte vi att vi var tillräckligt klara för att våga bjuda in en mäklare och visa upp vårt nya hem. Besöket gick jättebra, huset har ökat i värde (tjoho!!) men mäklaren konstaterade att även om lister inte påverkar husets värde som borde vi nog få dom på plats.... Till vårt försvar vill jag påpeka att på vissa ställen fick vi listerna på plats direkt som t.ex. i sovrummet och köket! :-)

Sagt och gjort, med en push från mäklaren så har vi äntligen tagit tag i tråkjobbet med lister och ja, en bild säger tusen ord så jag behöver inte säga mer utan lägger upp lite före och efter bilder av några list-jobb.

Badrumsfönster - före

Badrumsfönster - efter

Bakdörr - före

Bakdörr - efter


Läckagefläck
Nästa projekt på tur - en ny entré. En inbyggd garderob har en läcka i taket som inte självläker, mysko! ;-) Inte nog med läckan utan ett fönster sprack också förra sommaren. Ytterväggarna är dåligt, alternativt inte alls, isolerade vilket kyler ner andra delar av huset så nu känns det som att
det är dags att ta tag i det. På nätterna när det är tyst tycker jag att man kan höra viskningar från entrén: - laga mig! - isolera mig! - snygga till mig!
- gör mig välkomnande! Och allt annat man kan tänka sig att en entré i renoveringsbehov kan tänkas be om....nog bäst att respektera önskningarna.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar