lördag 7 mars 2015

Mer Ernst-inspirerat än jag vill erkänna...

Fick idag en uppenbarelse angående frånvaron av mina blogginlägg! :-) Jag har väntat på att farstun ska bli helt klar så att jag kan lägga upp bilder på en färdig farstu. Idag insåg jag att jag kan inte vänta längre. Vi är helt enkelt urusla på att slutfölja så väntar jag på bilder på det färdiga resultatet kan jag lika bra lägga ner bloggen! :-D

Farstun har varit "klar" i väldigt många månader så det är väl dags att jag presenterar den. Först har vi det där med påverkan. Jag/vi brukar titta på Sommar med Ernst (Kirchsteiger, tv4.se/sommar-med-ernst om någon har missat barfotajättens entré i inredningsvärlden) och sommaren 2013 målade han allt, och då menar jag verkligen allt, i en lingrön nyans som jag tyckte var rätt mesig. Kanske mest eftersom han hela tiden pratade om att "tillföra färg" och när jag säger "tillföra färg" så menar jag ordentliga färger, såna som syns på flera mils avstånd men där är vi olika, Ernst och jag. När vi rev den gamla farstun så dök det upp en vacker panel i en lingrönaktig nyans och eftersom Ernst och många andra inredare säger att man ska lyssna på huset och respektera husets historia och massa andra floskler så valde vi (jag) en nyans som var rätt lik originalet. Då kanske man kan undra varför jag väljer en färg som jag inte gillar på grund av något en barfotajätte har sagt och det är där det undermedvetna kommer in. Jag har blivit så påverkad (läs hjärntvättad ;-) ) att jag inte ens insåg det förrän jag stod där inför den nymålade väggen! Nåja, det blev bra i slutändan. :-)


På det hela taget får jag nog säga att vi är nöjda, elen är inte fixad så plaströren som ledningarna ska gå i är inte jättedekorativa men val av golv och inredning blev bra. Golvet är ett klick-golv av linoleum (som vi såg Ernst lägga!) och känns som ett bra val i en hall. Lite melerat så smutsfläckar är inte jättesynliga och tåligt som ett hallgolv bör vara. På ena sidan har vi öppen förvaring för det vi använder ofta och på motsatt sida har vi ett hyllsystem som slukar mängder och som är dolt bakom ett draperi.

Det allra bästa är givetvis att det inte läcker in längre och vi behövde inte barrikadera innerdörrarna med filtar för att stoppa draget i vinter. Nu är det välisolerat så innerdörrarna tog vi bort ett tag men sen upptäckte vi gömda glaspartier under masonitskivor och då fick dörrarna komma tillbaka. Har fortfarande inte bestämt om vi ska fixa till dom eller låta dom vara ruffiga?
Ruffigt eller nymålat? 

 
Hyllsystemet fick komma på plats innan golvet ens var
lagt. Var väldigt ivrig över att bli av med alla högar
av skor och kläder överallt i huset. Ett överblivet ben
från köksskåpen blev perfekt att hänga skoförvaringen på.


Bredden på farstun var perfekt för två skohyllor men
 listerna ställde till det. Vi löste det genom att såga
av en liten bit på varje ben.


Närbild på draperiet. Blev så glad när jag hittade det.
Tycker att färgerna matchar allt på ett lagom sätt
och så gillar jag att björkstammarna är raka,
onaturligt men grafiskt snyggt! :-)Inga kommentarer:

Skicka en kommentar