fredag 7 september 2012

Då var det dags för nytt badrum!

Som en del kanske gissat så är mina blogginlägg inte alltid en beskrivning av vad som händer just nu i vårt hem utan ibland (oftast) handlar det om saker som hänt för ett tag sen. Det här inlägget handlar om vad som hände i slutet av maj...kan kännas lite gammalt men med tanke på att det fortfarande pågår så tycker jag ändå att det är bäst att ta det från början. :-)

Bilden av "badrummet"
som inte gav oss någon vinst.
Under hösten 2011 deltog vi i tävlingen "Sveriges fulaste badrum" som en villatidning anordnade. Till vår egen och många andras förvåning (de flesta som besökt vårt badrum) så vann vi inte. Vet inte om fotot kanske inte riktigt återspeglade den hemskhet som var vårt badrum eller om texten inte var tillräckligt detaljerad men eftersom tävlingen handlade om utseende och inte skick och lukt så fokuserade jag inte så mycket på mögel, förruttnelse och stank när jag skrev bildtexten till vår anmälan. Hursomhaver så vann vi som sagt inte tävlingen och oavsett vinst eller inte så var vi tvungna att ta tag i det rum som hyste handfat, toalett och dusch, även kallat "badrummet". Detta rum var i en konstig form, avlångt med toaletten placerad mitt i rummet så att personer med väl tilltagna rumpmått hade svårt att ta sig förbi nämnda toalett för att komma in i duschen. Den konstiga formen och fula inredning var (konstigt nog) inte det stora problemet, utan det stora problemet var väggmaterial som började lossna, misstänkta mögelfläckar i taket och det faktum att det läckte in när det regnade ute! Badrummet fanns nämligen i en tillbyggnad till huset (antagligen eftersom man inte byggde badrum inomhus 1911 när huset byggdes) som någon utan kunskap om hur man bygger har byggt någon gång. Resultatet var en läckande, ruttnande tillbyggnad med ett badrum utan vare sig våtskikt eller fuktspärrar.

Något ruttna bjälkar som
upptäcktes när vi började riva.
Sagt och gjort, den 21 maj 2012 revs den första plankan ner och efter fler rivna plankor kunde vi konstatera att beslutet att riva hela alltet och börja om från noll var helt rätt beslut. Att försöka renovera en byggnad som var så felbyggd och angripen av fukt och mögel skulle ha varit som att bygga ett sandslott i vattenbrynet under en storm - helt meningslöst!
Sommarens första variant
 av toalett under bar himmel.
Eftersom vi bara har en toalett så revs inte allt direkt utan toaletten fick stå kvar ett tag. Det skulle senare visa sig att det där med att utföra sina behov på en toalett under bar himmel skulle bli vardagsmat under den här sommaren. Men mer om det nästa gång.... ;-)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar