onsdag 30 januari 2013

Det blev ett badrum tillsist!

Senast jag gjorde ett blogginlägg avslutade jag med orden: Frågan är nu - vad kommer först? Bebis eller färdigt badrum? Jag var gravid i vecka 38 och räknade dagarna tills vi skulle få träffa vårt barn. Det blev inte som vi tänkt oss. 6 dagar efter inlägget föddes vår son men vi visste redan att han var död. Efter det kändes badrummet (och det mesta) som att det spelar ingen roll. Allt tappade betydelse. Dagarna bestod av att sova, äta och sitta i soffan och titta på film.

Efter några veckor började vi fixa lite med badrummet.  Det var skönt att kunna skingra tankarna med lite arbete. Även om det inte längre kändes så viktigt att bli klara och funktionerna fanns där så hade vi ingen press utan kunde ta det när vi kände att vi hade en "bra dag". Det hade blivit kallt ute så golvvärmen kopplades in. Mycket skönare att stå och borsta tänderna på varmt golv istället för iskallt! Taklampan kom på plats även om elen är via skarvsladd. Spegeln ovanför handfatet sattes upp. Väldigt konstig känsla att helt plötsligt se sig själv så många gånger om dagen! Efter sommarens friluftsliv med utedusch, mulltoa och tandborstning i köket  så hade jag helt glömt bort hur ofta man ser sig i spegeln när man har ett normalt badrum. Något som kändes riktigt lyxigt var när hållaren till duschhandtaget kom på plats. Att slippa hålla i duschen hela tiden underlättar verkligen hela processen! Då märkte vi visserligen att man inte riktigt funkar som man ska när man sörjer för duschhållaren hamnade fel och det tog flera veckor innan vi fattade vad felet var! Vi trodde bara att det handlade om dålig kvalitet eftersom den var köpt på ett ställe som egentligen säljer bildelar men även har andra saker som t.ex. duschhandtag med hållare (nämner inga namn).

I väntan på en list...

Badrummet har således vattenklosett, badkar med dusch, varmt vatten, handfat med spegel ovanför och förvaring under, tvättmaskin, golvvärme och två väggskåp för ännu mer förvaring. Det saknas (så klart) lite lister och foder. En till lampa ska sättas upp, en fläkt ska kopplas in, torktumlare är på ingående men på det stora hela så är det fullt funktionsdugligt!

När vi orkar ska vi ta tag i hallen utanför badrummet, det gamla köket och byta ut den livsfarliga trappan till ovanvåningen. Känns som att den här bloggen kommer fortsätta ett tag till! ;-)

Inte mitt drömbadkar men
ett badkar - inomhus!
Handfat och spegel, minus
 en lampa (som kommer
snart förhoppningsvis).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar